Fenedexpress
Home
Leden inlog
Globe Magazine           Artikelen           Onderwerpen           Landen           Producten           Jaargangen
mei 2017


isbn nr: 1381-7647-420

« terug

Export Matters

Vergoeding van handelsagenten
Q:
“Onze handelsagenten vragen wel eens een vaste vergoeding vanwege het feit dat er kosten moeten worden gemaakt die zij niet kunnen betalen uit commissies, omdat het om nieuwe markten gaat waar onze producten nog geïntroduceerd moeten worden. Ik overweeg voor te stellen om de eerste twaalf maanden van het contract een vaste vergoeding te betalen, die na verstrijken van de twaalf maanden uit commissie in nader overeen te komen bedragen terugbetaald moet worden. Staat de handelsagent dan bij eenzijdig beëindigen van de overeenkomst binnen twaalf maanden door ons in zijn recht om het bedrag niet terug te betalen omdat hij geen mogelijkheid heeft gehad commissie op te bouwen?”

Wegtransport van, naar en door Polen
Q:
“Ik krijg van onze logistieke dienstverlener uit Polen te horen dat wij informatie moeten aanleveren voor een zogeheten monitoringsysteem wegtransport. Ik krijg alleen informatie in het Pools, maar ik heb een vermoeden dat het een belangrijke wet is voor het wegvervoer.”

AGS Uitvoer
Q:
“Het programma AGS-uitvoer geeft bij ons structurele problemen. Is er misschien al bekend wanneer AGS stabieler zal zijn? Ook de noodprocedure geeft elke keer problemen wanneer een zending snel moet worden verstuurd. Normaal gesproken zouden we binnen één uur een reactie moeten krijgen van de douane, echter is dit niet het geval.”

 

Polen

Fenedex lid? Log in om het complete artikel te lezen of te downloaden.
Geen Fenedex lid? Bestel het volledig artikel of word lid.